21 augusti 2021
14:00

Iggesunds IK

Referat: Fagersta Södra IK - Iggesunds IK

Det blev 0-0 för Södra mot bottenlaget Iggesund trots 19-2 i avslut . Södra tog tag i kommandot direkt och Neil Hillion skapade 2 chanser i matchinledningen men Iggesunds målvakt håller tätt . Nyförvärvet Randell Harrevelt testar skottlyckan men målisen räddar till hörna. Södra får ett fint frisparksläge i den 30:e minuten men Jocke Larssons kanon boxas bort utav målisen igen . i den 32:a minuten så träffar George Minassian ribban via måvaktens fingertoppar efter ett vackert Södraanfall . Iggesund sticker upp i ett sällsynt anfall och får ett rent friläge men säsongsdebuterande Daniel lövis Lövgren i södramålet räddar friläget till hörna . På den efterföljande hörnan så gör lövis en riktig fantomräddning på ett skott från straffområdetslinjen . Södra är nära att ta ledningen i slutet utav halvleken först genom George Minassian som nickar mot mål men målvakten i iggesund gör en kanonräddning på nicken som går till hörna. På den efterföljande hörnan är Gabriel Medina nära att dra in bollen men nu är det en försvarare som räddar på mållinjen istället. 0-0 i halvtid och 10-2 i avslut .

Andra börjar precis som den första men Neil Hillions skott räddas på nytt utav målisen . Neil får ytterligare ett kanonläge men den fantastiske målisen räddar på nytt i den 66:e minuten . Neil får ännu ett fint läge i den 76:e minuten men bolluslingen går ett par cm utanför stolpen. Endast 2 minuter senare får Södra ett friläge som George Minassian lägger strax utanför stolpen . Södra fortsätter att rada upp målchanser och George testar skottlyckan igen men målvakten räddar till hörna. I slutminutrarna är Gabriel Medina igenom men avslutet går återigen strax utanför stolpen. Ett tröttkört Iggesund håller undan och får med sig 1 poäng i den här 0-0 matchen . Avslut i andra halvlek södra 9 Iggesund 0 totalt 19-2 i avslut . Det var ett väldigt missnöjt Södra som lämnade onsjövallens gräsmatta på lördagen. Södra radade upp målchanser matchen igenom men tyvärr får vi inte in bolljäkeln i målet . Iggesund har 2 avslut på hela matchen och det inom samma minut men dem avsluten var farliga där Södras Daniel Lövgren räddade bägge . Bäst i södra var Daniel Lövgren och hela försvaret och framot handlade mycket om Neil Hillion och unge George Minassian . Nu gäller det att bryta ihop och komma igen till nästa helgs bortamatch mot Forssa BK.